Producenci
Dietetyczne, bezglutenowe pierogi.. filcowe! 0
Dietetyczne, bezglutenowe pierogi.. filcowe!

Każdy, kto urodził się i mieszka w Polsce miał niejednokrotnie okazję zajadać się naszym sztandarowym daniem, jakim są pierogi. Dobrze wiemy, że to nie tylko potrawa – proces ich przyrządzania stanowi często okazję do wspólnej rodzinnej zabawy, rozmów; zacieśnia więzi. Większość z nas często uśmiecha się z łezką w oku do wspomnienia, w którym niezdarną, dziecięcą rączką pomagało się lepić pierogi babci, czy mamie, robiąc więcej bałaganu, niż przynosząc pożytku. Jednak zazwyczaj wyrozumiała kucharka, śmiejąc się do rozpuku, z wdzięcznością za pomoc gładziła po głowie, prósząc ją mąką…
Jednak czy da się kochać pierogi tak bardzo, aby na tej miłości zbudować jedyną w swoim rodzaju i niepowtarzalną markę, która nieustannie podbija serca nie tylko pierogolubnych rodaków, ale i turystów z odległych krajów? Owszem! Basia Lewanowicz, założycielka marki CIASTO z FILCU, tak mówi o swoim wyjątkowym pomyśle:

„Wszystko zaczęło się od miłości do pierogów, które kocham tak bardzo, że aż chciałabym przytulić. Najpierw szyłam pierogowe poduszki dla przyjaciół i rodziny na różne "prezentowe" okazje. Obdarowani oraz ich znajomi, jak i znajomi znajomych reagowali tak entuzjastycznie, że pomyślałam o udostępnieniu ich szerszemu gronu odbiorców. Wtedy też w CIASTO z FILCU zaangażowała się moja przyjaciółka Beata: autorka nazwy, ambasadorka marki, entuzjastka, wsparcie w chwilach zwątpienia. Stopniowo przybywało też pomysłów: powstały breloki, kolczyki, naszyjniki, broszki, magnesy, torebki.. 

CIASTO z FILCU to smakołyki dla kochających polską kuchnię i design. Tworzone Polsce, w Krakowie, z materiałów z lokalnych sklepów. Powstałe z szycia dla przyjemności, zainspirowane estetyką kampu  i surrealizmem.
CIASTO z FILCU to moja próba ustanowienia polskiego symbolu: apolitycznego i jednoznacznie pozytywnego!”

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl